duminică, 4 decembrie 2011

Cum sa faci o caciula din material textil in mai putin de jumatate de ora

Iata un proiect care iti poate lua cateva zeci de minute, iar rezultatul tau sa fie spectaculos, in functie de imaginatie. Pentru a realiza un fes/caciula trebuie sa iti masori circumferinta capului, apoi sa decupezi din materialul dorit doua dreptunghiuri, tinand cont de aceasta masuratoare. Latura mica a dreptunghiului, adica adancitura caciulii o stabilesti usor, gandindu-te ca mai bine ca o caciula sa fie mai adanca, decat sa iti stea pe varful capului:) Coase cele doua dreptunghiuri de material pe laturile mici, avand grija sa pozitionezi ambele bucati de material cu dosul spre exterior. Daca o latura o cosi pana la capat, cealalta te sfatuiesc sa o cosi lasand liber intr-unl din capete aproximativ 3 cm, astfel incat capatul respectiv sa il poti indoi, ca in fotografia de mai jos (acelasi procedeu il folosesti la bata de la pantaloni, de exemplu, inainte sa pui elasticul).
Dupa ce cosi zona indoita, adica toata circumferinta caciulii, fesul tau ar trebui sa arate cam asa.
Acum nu mai ai decat sa treci prin "tunelul creat" o bucata de pamblica, lana, sau orice tip de fir doresti si sa tragi, pana se increteste. Decoreaza-ti caciula exact asa cum doresti!
Am realizat aceasta caciulita ca parte a costumului de Mos Craciun pe care l-am confectionat pentru serbarea baietelului meu. Apasa link-ul si afli exact cum poti realiza si tu un costum de Mos Craciun ca acesta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu